Hungaromix Agrárfejlesztő-Fővállalkozó Kft


 

A mi kedvenc felbontásunk: 1024*768

 

 

 

 

 

 

     

 

Biodízel Észterező Berendezések

Reaktorok:

  H-300 Reaktor
  H-12000 Reaktor
  H-Degum
  H-Glicerin
  H-Sav Észterezés

Üllepítők/Mosók

  H-S/W-300 L
  H-S/W-1400 L

Szeparátor

  H-3000

Kazán

  H-B-200

Glicerin tisztító illetve metanol leválasztó

  H-55
  H-Metanol Kondenzáló

Biodízel illetve nyersanyag szárítók

  H-Vákum szárító 10T/h
  H-Szárító-1400 L

Konténeres üzemek

  H-38000 Konténer
  H-18 ST Folyamatos
  H-18 ST Degum/Szárító
  H-18 ST-Glicerin
  H-18 ST-Sav Észterező

Szárazmosó

  H-Szárazmosó

 

 

H-Degum / Neutralizáló 12000 liter/nap

H-Degum/Neutralizáló reaktor

A nem előkezelt nyers olajok és az állati eredetű zsírok kb. 1-3 % -ban tartalmaznak foszfolipideket (phosphorus). Amennyiben ezeket a foszfolipideket nem távolítjuk el, benne maradnék a kész észterben és kicsapódnak a készáru tárolóban üledék formájában. Az EN és az ASTM szabványok eléréséhez ezeket el kell távolítani. Megkegyezzük, ha előkészített olajat használunk, akkor a nyersanyag már nem tartalmazza ezeket a foszfolipideket így nyugodtan használható a H-12000 - es reaktorban ezen eljárás elhagyásával.

 

Eezzel az előkezelő reaktorral elvégezhetjük a neutralizációt is ami annyit jelent, hogy a nem kívánt szabad zsírsavakat eltávolítjuk.

 

A nem előkezelt nyers olajok, állati eredetű zsírok, használt étolajak kb. 1-15 % - ban tartalmaznak szabad zsírsavakat (FFA). A titráció pontosan megmutatja mennyi az olaj FFA tartalma. Amennyiben direkt használjuk ezen olajokat a H-12000 - es biodízel reaktorban, az FFA olajnak negatív hatása lesz a hozamra, vagyis nem biodízel lesz belőle, hanem szappan. Például ha az FFA tartalom az olajban 8 %, akkor a hozam a dupláját veszíti el, vagyis +/- 16 % veszteség. Így a 98,5 % hozam helyett lesz 5 % FFA, vagyis 16 % mínusz így a végeredmény 82,5 %. Ha ez észterezés előtt már eltávolítjuk az FFA - t akkor a veszteség nem lesz akkora, csak egy pici (azis csak 10 % FFA tartalom felett). Tehát 8 % FFA - val 9 % hozamot veszítünk, így a 98,5 % helyett 89,5 % a hozam. Ez túl sok és nagy kihatással lehet a refinéria gazdaságosságára.

 

Ha esetleg ezen berendezés beruházási ára túl sok, akkor előkészített olajat kell vásárolni, de érdemes a profitot minél előbb visszaforgatni egy ilyen berendezésbe, mert így olcsóbb olajakat lehet vásárolni és a profit növelhető!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© 2006 Hungaromix Kft. Minden jog fenntartva